Virtual Reality / Virtuell Virkelighet

Viktig samarbeid mellom Kopanopartnere

Denne uken deltok OrbitArena på VR Nordic på Hamar. Sammen med samarbeidspartnere i Kopano fra Prima i Trondheim og Varde i Kristiansund knyttet vi nye kontakter som er verdifull ifm videre utvikling av våre VR programmer.

Nordic VR Forum er en årlig VR/AR/XR-konferanse og workshop som arrangeres av den regionale næringsutviklingsinstitusjonen Business Hamar-regionen og næringsklyngen VRINN. OrbitArena er også endel av VRINN.

VRINN klyngen

VRINN er en klynge av bedrifter og organisasjoner som opererer i Norge innen VR/AR (XR), og gamification. Hovedfokuset til VRINN-klyngen er «immersive learning» – som betyr: Hvordan kan immersive teknologier som VR, AR og gamification brukes i læring, opplæring og kunnskapsoverføring?

VR Nordic konferansen

Konferansen samlet innovatører, bransjeeksperter og fortellere innenfor VR-verdenen. Og med tema på utforskning og videreutvikling av nye metoder for læring, trening og historiefortelling ved hjelp av VR- og AR-teknologier. Det ble presentert utvikling, muligheter, resultater og fremtidsutsikter basert på faktiske brukseksempler. Det var også mange interessante innslag ifm forskning på feltet.

Med mange innflytelsesrike deltakere og imponerende prosjekter, ble Nordic VR Forum nok en gang en feiring av det beste innen virtuell virkelighet i Norden.

Læringseffekt

Det ble lagt betydelig vekt på den læringseffekten som VR-teknologien gir, noe som klart overgår tradisjonelle metoder

Inspirasjon

Vi tar med oss inspirasjonen videre i utviklingen av våre VR-programmer for å gi våre deltakere en enda bedre opplevelse under trening av ulike viktige og nødvendige softskill på vår VR lab. Vi fikk også innblikk i nye programmer som kan brukes i annen type trening / læring.