Phatcharin Mourlat jobber i dag som faglært kokk på flyplassen.

2.5.22 hadde Phatcharin sin siste dag på OrbitArena i AFT. Hun gleder seg over at hun nådde målet sitt om å ta fagbrev som kokk og få seg jobb.

Phatcharin er opprinnelig fra Thailand og kom til Norge i 2004, giftet seg og fikk barn. Hun startet sin jobbkarriere på Skøyen som kantinemedarbeider og så etter hvert hvor viktig det var med formell kompetanse. Hun gikk 2 år på kokkelinja på Nannestad VGS på kveldstid. Hun tok teorieksamen i 2017 og ønsket etter hvert å få tatt fagbrev.

Da hun ifm pandemien igjen stod uten jobb ble det vanskelig for henne å komme inn på jobbmarkedet igjen som ufaglært kokk og med dårlige norskkunnskaper.

Veien til Phatcharin

Hun fant frem til OrbitArena selv og la dette frem for Nav om at hun ønsket å starte i AFT (Arbeidsforberedende trening) hos oss. Hun startet opp i mai 2021 og jobbkonsulent i OrbitArena tok kontakt med LHL hvor hun fikk komme i arbeidstrening. Her la de til rette for at hun skulle få tatt fagbrev. Hun berømmer LHL for at de har hjulpet henne til å få tatt fagbrev, med veiledning og varierte arbeidsoppgaver.

På spørsmål om hvordan hun opplever tiden og hjelpen hun har fått av OrbitArena svarer hun raskt. «Perfekt! Jobbkonsulenten min Patrik fant en god arbeidstreningsarena på LHL. Han gav meg og LHL god oppfølging og hadde gode planer for hvordan jeg skulle nå målet mitt med å ta fagbrev og få jobb». Hun forteller videre og påpeker at timingen med å få tatt fagbrev når hun var faglig klar var viktig, noe jobbkonsulenten holdt tak i. Videre at han hjalp henne med ansettelse som faglært kokk på flyplassen.

Målbevisst og med pågangsmot

Phatcharin er ei positiv målbevisst dame med pågangsmot og arbeidslyst og det har vært en glede å få lov til å jobbe med henne sier jobbkonsulent Patrik. Lykke til i ny jobb Phatcharin!