Aktuelt fra Arbeid og Inkludering.

Nå åpner samfunnet og arbeidsplassene igjen, studiehverdagen vil gradvis normaliseres. Vi vil gi noen råd til de som av ulike grunner sliter med denne overgangen. Dette gjør vi gjennom bransjens fagfolk, som gir gode råd i videosnutter ment for sosiale medier.

Mange har følt seg ekstra ensomme under pandemien. Hjemmeskole, hjemmekontor og lavere behov for arbeidskraft i mange bransjer, har vært med på å øke utenforskapet. Arbeid & Inkluderings-bransjens samfunnsoppdrag er å hjelpe sårbare grupper til å få fotfeste innenfor arbeidslivet. Og akkurat nå er det mange som trenger bistand til det. Men det er også mange arbeidsgivere som står uten nok folk. Behovet for arbeidskraft er stort og det er forventet å øke.

Derfor vil gi dem råd om hvordan inkludering kan være god rekruttering. I den lille videosnutten i denne saken deler Key Account Manager for Ringer i Vannet i Deltagruppen, Jens Petter Langsæther, sine tanker og erfaringer om dette med arveidsgivere.

– Dersom du åpener dørene nå, kan du få mye igjen for det selv, sier han. 

Han mener at arbeidsgivere som inkluderer har en særlig god mulighet til å speide etter talent, og til å bli med å bygge opp talent og spisskompetanse for sin bedrift. 

Det kommer flere videoer på Youtube med hashtagen #åpnedørene, som en satsning på å gi nyttig informasjon i denne overgangsperioden hvor samfunnet åpner opp etter pandemien. Mange har blitt permittert, arbeidsledig eller prøver å komme tilbake til skolebenken etter mye tid hjemme. Også til denne gruppen vil rette oss mot, gjennom å interrvjue fagpersoner i bransjen for å gi råd gjennom korte videoer. Del de gjerne videre!

Vårt samfunnsoppdrag vil alltid være å hjelpe sårbare grupper til et fotfeste I arbeidslivet. Dette kan også gjøres gjennom forebygging, ved å dele av vår kunnskap, også til mennesker som ikke er i arbeidsrettede tiltak. For nå er det mange flere som har bruk for våre råd. 

Kort sagt: Åpne dørene! For en som står utenfor, eller åpne din egen dør til mulighetene der ute.