Gode karrierevalg og bedre karrierelæring med VR på vår VR-Lab
OrbitArena benytter virtuell teknologi som veiledningsmetodikk for å lette veien ut i arbeidslivet. Teknologier som VR (virtual reality,virtuell virkelighet), AR (augmented reality, utvidet virkelighet), 360-gradersvideoer og virtuell avdeling brukes som en del av karriereveiledningen hos OrbitArena på VR-labben.
Det var litt rart og skummelt, men det gikk kjempe fint.
Det ga en følelse av at man var på et ekte intervju. I etterkant av intervjuet fikk man tilbakemelding på hvordan man svarte på de ulike spørsmålene.
Det er også rom for feil og læring uten konsekvenser og det er en fin ting
Forskning viser at aktiv deltakelse og bruk av flere sanser øker motivasjon, engasjement og læringsutbytte hos de fleste mennesker og i alle aldersgrupper. VR og AR gir godt utbytte også for de som har lærevansker. Stadig flere unge mottar hjelp til utdanningsvalg eller jobb, og gjennom bruk av VR og AR møtes unge på arenaer de er vant til å bruke for å innhente informasjon og kommunisere med andre.
OrbitArenas VR-Lab brukes til
- Softskillstrening
- Intervjutrening
- Norskopplæring
- Lager og logistikkopplæring
- Konsekvenslæring
- Motivasjons- og mestringsaktiviteter
- Øvelse i sosial kompetanse
- Samhandling
- Hukommelses- og koordinasjonstrening
- Fysisk aktivitet og avspenning
- Kartlegging
- 360 grader jobbsmak
OrbitArenas virtuelle avdeling består av digitale oppgaverom, kursrom og møterom. Ved bruk av verktøyene fokuserer jobbsøker på relevante temaer innen karrierferdigheter eller fordyper seg i yrkesvalg.
Her kan jobbsøker og jobbkonsulent møtes for veiledingssamtaler. Jobbsøker kan delta i temagrupper og jobbe med oppgaver når fysiske møter ikke er mulig.
OrbitArenas VR tilbud bidrar til gode karrierevalg og er et tilbud til alle jobbsøkere og tiltaksdeltakere hos OrbitArena.
Studie om bruk av VR av Brak