100 % jobbgaranti for unge utviklingshemmede!

Stein-Ove Strand, med sønnen Hogne og John Erik Vika.
Stein-Ove Strand, med sønnen Hogne og John Erik Vika.
Marie Therese Ask Mauseth viser Anniken Huitfeldt hva hun jobbber med..
Marie Therese Ask Mauseth viser Anniken Huitfeldt hva hun jobbber med..
Også Guri Melby og Karl Henrik Laache  deltok på den viktige frokosten.
Også Guri Melby og Karl Henrik Laache deltok på den viktige frokosten.
Besøkende og ansatte på OrbitArena Anker delte frokost.
Besøkende og ansatte på OrbitArena Anker delte frokost.
  • Med et klart budskap til fremmøtte lokal- og stortingspolitikere ble «Årets Viktigst Frokost» inntatt på OrbitArena Anker torsdag 29.august. Sammen med foresatte og ansatte i VTA-delen av virksomheten (Varig til rette lagt arbeid).
    Ordfører i Eidsvoll, John Erik Vika, og stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt, vektla i sine appeller hvor viktig det er å ha en jobb å gå til, og at livskvalitet skapes gjennom arbeid.

    Stein-Ove Strand er faren til 25 år gamle Hogne som har jobbet i OrbitArena siden 2015. Han understreket den sosiale delen av å jobbe i en tilrettelagt virksomhet. Utviklingshemmede har ofte ikke det samme nettverk og knytter ikke forbindelser på sammen måte som andre, slik at det sosial på arbeidsplassen betyr mer enn noen utenforstående kan forstå. Strand påpekte også den faktiske verdiskapningen av å gjøre en ordentlig jobb, slik som oppgavene med jobbfrukt, pakking av bestikk til flypassasjerer og vask av kasser til sikkerhetskontrollen på Gardermoen.

    - Mer enn 8 av 10 utviklingshemmede går rett ut i arbeidsledighet når de slutter på skolen. Vi kan ikke godta at hele 85 prosent av denne gruppen ikke har jobb, samtidig som arbeidsledigheten i Norge synker, sier Hanne Ulsletten, adm. direktør i OrbitArena som ønsker seg mange flere VTA-plasser..