En sikker fremtid i møte

Jarle Flesvig tar nå fagbrev som tømrer.
Jarle Flesvig tar nå fagbrev som tømrer.
Her i sving i med meter'n
Her i sving i med meter'n
...og med saga.
...og med saga.
Ole fra OrbitArena bygg veiledet så alt ble som det skulle.
Ole fra OrbitArena bygg veiledet så alt ble som det skulle.

Det var mens han hadde arbeidspraksis i OrbitArena Bygg at Jarle Flesvik fant ut at han kunne ta fagbrev og utdanne seg til tømrer. Nå er han i full gang med opplegget «skole på byggeplass» og kunne knapt hatt det bedre.


Jarles startet i OrbitArena fordi Nav han sa skulle gjøre det. Med 9 år i systemet og på tiltak uten at det ble jobb av det, hadde han ikke særlig håp om å komme seg videre.
- Men jeg skjønte fort at det ikke ble noen dans på roser i OrbitArena Bygg. Jeg må innrømme at jeg ikke likte å bli pushet på og bli stilt krav til. Men så skjønte jeg at jeg selv måtte ta tak. Og da ga det jo resultater. Det var nye utfordringer hele tiden. Jeg opplevde å få frie tøyler og prøve meg litt fram, og så viste arbeidslederen meg hvordan tingene skulle gjøres. Det var utrolig lærerikt, og jeg ble mye mer selvstendig, sier Jarle.

Ble kvitt angst og depresjon
Han påpeker også hvordan han opplevde miljøet og samholdet i gruppa som jobbet i OrbitArena Bygg.
- Der var ingen som dømte, alle ble inkludert og tatt vare på. Jeg opplevde å være en viktig person i gruppa og bidro til å skape det gode miljøet. I denne perioden betydde miljøet og arbeidskamerater alt. Jeg ble også kvitt angst og depresjon, og jeg fikk selvtillit som jeg har tatt med meg videre til skolen og ut i praksis i Veidekke.

Sikker jobb
Med fagbrev som tømrer regner Jarle Flesvik med at jobb og inntekt vil være sikret framover. For første gang vil han også kunne få en sikker fremtid. Det har han ikke hatt tidligere.
En undersøkelse fra BNL (Byggenæringens landsforening)) fra tidligere i år slår fast at 36 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere, og det er kritisk få som velger bygg- og anleggsfag. Dette understreker at Jarle har utvilsomt gjort et svært godt valg for sin videre yrkeskarriere.